TYYLINI
 

Kuvaustyylini on luonnollinen ja ajattomuutta vaaliva. Inspiroidun uusista aluista, kosketuksista ja luonnosta, etenkin vuodenkierrosta. Kuvaan ympäri vuoden ainoastaan luonnonvalolla ja se jättää vallitsevan vuodenajan kauniisti näkyville, kuvien valotuksen ja sävyjen kautta. Fiilistelen mustavalkokuvien ja kontrastirikkauden varmaa tunnelmallisuutta, mutta toisaalta taas rakastan värejä ja niiden tuomaa personointia kuviin. Kuvaustyylini on ajattomuuden nimissä myös melko minimalistinen. Tunteet ovat parasta rekvisiittaa ja tarinat niiden takana, värittävät mustavalkoisenkin kuvan. Katseet ja kosketukset luovat tunteikkaat, ajattomat ja rakkaimmat kuvat, niistä elämänvaiheista, joita ei halua koskaan unohtaa.
 

ARVONI 
 

Kuvausprosessin tärkeimpänä osana pidän sitä, että minut kuvaajakseen valinneet, tunnistavat itsensä kuvistaan. Asiakkaani saavat siis tyylini mukaisesti kuvattuja ja käsiteltyjä, mutta persoonallisia kuvia itsestään. Tämä toteutuu asiakkaan ajatuksien ja toiveiden pohjalta suunniteltuun kuvaustilanteeseen ja siihen, että en työskentele studiossa. Rakastan kuvata ihmisiä siellä, missä kaikki tapahtuu. Siellä, missä elämä yllättää, järkyttää, pysäyttää, on kiireistä, on ihanaa, on työntäyteistä, pursuaa unelmia, on täynnä rakkautta ja välillä ravistelee ihan kunnolla, muistuttaen taas niistä kaikkein tärkeimmistä asioista. En tiedä parempaa paikkaa elämäsi tärkeimpien kuvien ottamiseen kuin sinun kotonasi tai jossakin muualla, sinulle merkityksellisessä paikassa. Annan vinkkejä ajattomia kuvia varten vaatevalinnoissa ja asusteiden ja korujen hyödyntämisessä sekä ohjaan kameran edessä liikkumiseen läpi kuvauksen, jotta takaan sinulle myös onnistuneet ja laadukkaat kuvat. Jokainen kuvaus on kuitenkin täysin erilainen ja kuvattavansa persoonaa mukaileva.

Pidän tärkeänä sitä, että kuvauskokemus ja siitä konkreettisesti saamasi kuvat, ovat juuri sellainen kokonaisuus, joka vastaa sinun ajatuksiasi. Kameran edessä voi viettää aikaa hyvin vahvasti dokumentaarisella meiningillä ja unohtaa sen olemassa olon vaikka kokonaan tai halutessaan, ohjausta saa enemmänkin ja potretteja voidaan suunnitella yksityiskohtaisemmin. Kuvatiedostoista voi valita juuri ne kaksi ihaninta tai sitten ihan koko gallerian, jos et osaa valita vain muutamaa lempparia ja ihastut kuvauskokemuksesta syntynyneeseen pieneen tarinaan.

 

VARAUKSESTA KUVAUKSEEN JA OMAN GALLERIAN SUUNNITTELUUN


Etsitkö juuri nyt kuvaajaa taltioimaan tärkeitä muistoja? Olet ehkä jo tutustunut kuvaustyyliini ja kurkannut gallerioihin. Kuvausvarauksen jälkeen, suunnittelemme yhdessä tulevaa kuvausta. Tämä jatkuu vielä läpi kuvauksen. Toiveita ja ideoita ei voi olla koskaan liikaa! Kuvaustilanne voi nimenomaan olla hyvinkin rento ja hauska hetki, joka jo itsessään näkyy kuvissa luonnollisuutena ja tuo niihin aina juuri sen mikä on minulle tärkeintä - kuvattavan omaa persoonaa.

Varauksen tehtyäsi, saat minulta kattavat ohjeet kuvaukseen valmistautumiseen ja hyviä vinkkejä, ajattomia ja rakkaita kuvia varten. Kotikuvauksiin tuon kaiken tarvittavan mukanani ja usein myös ulkomiljöössä hyödynnämme esimerkiksi vilttejä. Luonnonvalolla kuvatessani, hyödynnämme kotikuvauksissakin ikkunoista tulevaa valoa. Kesällä varsin pitkälle iltaan kestävä suora auringonvalo, siirtää parhaan kuvausajan alkuillalle ja auringonlaskun ajalle. Talvisin kuvaan puolestaan keskipäivästä iltapäivään. Poikkeuksena ovat koko päivän kestävät, dokumentaariset hääkuvaukset. Tällöinkin kuitenkin vihkipotrettien ottaminen yritetään ajoittaa valon kannalta parhaimmalle ajalle.

Kuvavalintoja tehdessäsi huomaat, että joukossa on yksityiskohtaisempia kuvia, spontaaneja tilannekuvia ja harkitumpia potretteja. Jos ajatuksissasi onkin suurempi galleria ja valitset myös tällaisia kuvia, tulee siitä eteenpäin soljuva dokumentaarinen kokonaisuus — kuin pieni tarina. Ihan kaikki kuvat eivät mielestäni vain toimi niin hyvin värillisinä, tällöin kuva on mustavalkoisena jo valintagalleriassa. Muuten saat pääosin kaikista valitsemistasi kuvista, värillisen ja mustavalkoisen version.