KYSYTYIMMÄT KYSYMYKSET


VAUVAKUVAUS

Jos vauva syntyykin laskettua aikaa aiemmin tai kotiutuu vasta pidemmän ajan päästä?

- Vauvakuvaus varataan lasketun ajan kohdalle ja vauvan synnyttyä sovitaan tarkemmin kuvauspäivä. Jos vauva syntyy odotettua aiemmin, kuvaus kannattaa silti toteuttaa vasta, kun olisi laskettu aika tai myöhemmin. Jos vauva kotiutuukin vasta myöhemmin, kuvaus kyllä onnistuu vielä hienosti, vaikka ikää olisikin jo yli tavanomaisen kuvausiän.

Jos vauva ei nuku kuvauksessa tai on itkuinen ja haluaisi vain syödä?

- Hän saa syödä niin usein kuin tarvitsee ja vanhempi/vanhemmat saavat kaikessa rauhassa rauhoitella vauvaa. Ei hätää, eikä kiirettä! Yleensä tämä myös riittää, mutta mullakin on takataskussa muutama varma rauhoittumiskeino, joilla vauvaa voidaan rentouttaa.

Minkälaisissa asennoissa vauva on kuvattaessa?

- Vauvaa kuvataan sellaisissa asennoissa, joissa hän viihtyy. Melko pian esimerkiksi huomaan, tykkääkö hän yhtään olla vatsallaan tai tiukemmissa kapaloissa ja yleensä vanhempi komppaa. Sylissä viihtyvät, saavat olla paljon siellä. Kuvausasennot ovat vauvoille turvallisia ja luontaisia. Asettelen vauvoja oikeastaan hyvin vähän ja seuraan enemmän sitä, millaisiin asentoihin he asettuvat itse.

Voiko kuvia ottaa pelkästään vauvasta?

- Voi! Vaikka täyden gallerian siinäkin tapauksessa!

Miten kotikuvaukseen tulee valmistautua?

- Varauksen jälkeen saat kattavan infon siitä, mitä suurin piirtein on luvassa (vauvat eivät ihan niin tosissaan suhtaudu käsikirjoituksiin!) ja hyviä vinkkejä, joilla voidaan ennakoida kuvausta. Jokainen vauva ja perhe, on kuitenkin täysin erilainen ja tarkoitus on kuvata nimenomaan jokaista perhettä sellaisella meiningillä, joka tuntuu omimmalta, joten valmistautua voi parhaiten vain pysähtymällä hetkeen! Kaiken tarvittavan rekvisiitan tuon mukanani ja siivotakaan ei tarvitse, jos ei jaksa! Vauvan ja perheen fiilistely on nyt se ykkösjuttu!


LAPSIKUVAUS

Miten vilkas lapsi viihtyisi kuvauksessa?

- Parhaiten viihtyy, kun puuhaa sitä, mistä tykkää! Saa tutkia ja temmeltää. Tarvittaessa pysähtyy varmasti puhaltamaan muutaman saippuakuplan tai ihmettelemään mun kuvauskaveria

Miten lapsi kannattaa pukea talvella kuvaukseen?

- Kerroksia! Villaa (merinoa tai muuten on kutiava kaveri!) ihoa vasten ja kerroksia päälle! Kerroksia! Asusteet saa olla överit ja lämpimät ja villapaidat on myös aika ihania. Mukaan viltti tai iso takki, jonka suojissa saa extralämmöt tarpeen vaatiessa. Lapsilla on yleensä kuuma pakkasellakin, kun eivät kauaa pysy samassa paikassa!


PERHEKUVAUS


Voiko synttärikuvia ottaa perhekuvauksessa?

- Voi! Valkkaatte vain galleriasta, että meneekö kuvausaiheet fifty-fifty vai tuleeko perhekuvauksen oheen vain muutama lempparipotretti sankarista ja loput teistä yhdessä.

Onnistuuko isommalla perheellä kuva, jossa kaikki katsovat kameraan?

- Varmasti, kaikkeen hurjaan saatan minäkin ryhtyä, jos tarkoitus on saada katseita kameraan päin. Tietäisittepä!ODOTUSKUVAUS


Mitkä ovat parhaimmat raskausviikot odotuskuvaukselle?

- Hyvin yksilöllistä, mutta suuntaa antavasti rv28 eteenpäin ja loppuraskauden mahdollista tukalampaa oloa silmällä pitäen, ennen rv38.

Voiko kuvaukseen ottaa kumppanin ja isommat lapset mukaan, vai onko se silloin perhekuvaus?

- Tottakai! Odotuskuvaus on tällöin tietenkin samalla myös parikuvaus- ja perhekuvaus ja otan niistä elementtejä mukaan, mutta odotus ja sen tuomat fiilikset teissä, on ne, mihin kokoajan keskitytään. 


PARI- JA HÄÄKUVAUS


Voiko vihkipotretit ottaa hääpäivänä, vaikka ei varaisi koko päivän dokumentaarista kuvausta?

- Voi! Vihkipotretit voidaan ottaa aamulla, ennen seremoniaa, heti sen jälkeen, ennen hääjuhlaa tai jossain kohtaa sen aikana.


POTRETIT


Miten aikaisin valmistujaiskuvaus kannattaa varata?

- Jos ajatuksissa on valmistumispäivä, kannattaa liikkeellä olla ajoissa. Sen ympärille jääville päiville on helpompi sopia kuvaus vielä myöhemminkin.

Kuvataanko boudoirkuvat aina pelkästään alusvaatteilla?

- Lyhyt vastaus; ei! Ja pidempi vastaus; Saat olla just niissä vaatteissa, joissa tunnet olosi kotoisaksi ja ne on boudoirkuvia, jos ne saa sut sanomaan sulle itsellesi, että wau!